You are currently viewing Аз заставам зад Вас, Генерале!
Изтоник: Image by Clker-Free-Vector-Images from Pixabay

Аз заставам зад Вас, Генерале!

Време за четене: 2 минути

Защо подкрепям действията на Генерал-майор професор д-р Мутафчийски?

Виждам във Вас нещо, което е притъпено за българските сетива. Генерал, строен под бойното знаме, изпълняващ може би една от най-важните мисии в живота си. В трудни времена на показ излизат мъжките дела.

Следя развитието на COVID19 от самото начало в Китай и съпоставям предприети мерки, взети от правителството, по препоръки на кризисния щаб. Мога да твърдя, че предприетите действия са адекватни и навременни. Нека да не забравяме, че за първи път се сблъскваме с нещо подобно! Последното нещо, с което сме се сблъсквали е бил Испанският грип през 1918-1920 г.

Генерал-майор проф. д-р Мутафчийски
Снимка: http://daylinews.eu/

Ще задам няколко въпроса.

Запозна ли се с биографията на Генерала? Направи ли си труда да отвориш в интернет и да прочетеш за него? Ако не си успял да го направиш, то можеш да се запознаеш с него тук и с неговата научна и професионална дейност. Силно препоръчвам да изгледаш и видеото, което ще откриеш накрая на публикацията.

Забравяме, че ген. Мутафчийски преди всичко е доктор по медицина. През неговия поглед се вижда експертната визия на медика. Това е неговата битка с врага, който застрашава 1/3 от населението на родината му. Казвам родина, защото смятам, че той е от мъжете, които я обичат!

Този човек в момента има нужда от нашата подкрепа. Той не е политик, не е бил публична фигура и преди всичко той е там, за да изпълнява своя дълг.

Чух и различни гледни точки – проведох разговор с човек, който ми изтъкна следната причина, заради която не подкрепя Генерала: „В квартала на Мутафчийски маските за лице от плат са по 3 лв., а в другите по 10-15 лв.. Това шега ли е  – от генерал и шеф на ЩАБ“ – цитирам дословно.

Винаги съм вярвал, че българския народ е образован.

Обществото започна да обвинява човек, който е зависим от правителството. И ако някой смята, че не е така, то нека провери Закон за управление на кризи – чл. 15, ал.1, т3., т.4 и т.5

Кога последно ти призна, че си виновен за нещо? Кога беше последният път, когато видя човек по телевизията да казва нещо, с което да не си измива ръцете с другиго? Разбира се, много е лесно да има един виновен за недвусмислените разпоредби на властта.

Вярвам, че ген. Мутафчийски и кризисният щаб ще си свършат работата задоволително, но също вярвам, че България ще излезе разграбена от тази криза. Вярвам го, защото все още никой не осъзнава какви последици се задават. Ще бъдат ли взети конкретни икономически и политически решения, съобразени с наложилите се форс-мажорни обстоятелства или не?

Някак забравяме какви са функциите на ген. Мутафчийски и каква е неговата роля в цялата обстановка!

Все въпроси без отговори…

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски – началник на Военномедицинска академия – София
Автор: Магдалена Тодорова Оператор: Евтим Христов Монтаж и графична обработка: инж. Анатолий Добрев Тонрежисьор: Волен Войнов

Източници:

  1. Видео: Мисия Военен лекар – генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски
  2. Автобиогарфия: ВМА – автобиография на ген. Мутафчийски
  3. Закон за управление на кризи
  4. Испански грип